1. elokuuta 2012

FIESTA MEXICANA!

Rouheeta.




Viime aikoina olen hurahtanut aitoon meksikolaisruokaan, mex mexiin. Testasimme taannoin stadilaisen Shangai Cowboyn, jonka rouheisiin ruokiin rakastuin oitis. Mesta ei muuten ole hinnalla pilattu, joten suosittelen piipahtamaan siellä!

Ei ollut siis vaikea valita juhlien teemaa, kun viime viikolla saimme kivoja illallisvieraita. Hauska ilta korkattiin käyntiin margaritoilla, joita en kuulumistenvaihdolta tullut kuvanneeksi. Alkuruoaksi söimme lohicevicheä, itsetehtyä quacamolea sekä seesamilla ryyditettyjä juustokeksejä. Viimeeksi mainitut on sairaan helppo valmistaa: raasta jotakin kovaa juustoa (pitkään kypsytetty cheddar sopii tähän teemaan) leivinpaperille keoiksi, ripottele sekaan sesamia ja sulata uunissa. Jäähdytä ja tarjoile.

Kaikki onnistuivat mielestäni hyvin, paitsi että quacamole näytti pursotettuna vähän omituiselta pötköltä.







Toisena alkuruokana nautimme raputacoja, jotka olivat oikein raikas ruoka kelporieslingin kera. Täytteeksi ladoin silauksen ytyä tomaattisoosia (postaan ohjeen myöhemmin), salaattia sekä salsaa, jonka resepti kuuluu kutakuinkin näin:

1 kypsä mango
2 kypsää avokadoa
2–3 tomaattia
1 punasipuli
jokirapuja
reippaasti tuoretta korianteria
1 punainen chili
3–4 valkosipulinkynttä
hyppysellinen tuoretta inkivääriä
pippuria, suolaa

  • Pilko avokado, tomaatti, sipuli sekä mango pikkukuutioiksi.
  • Pilko myös inkivääri, valkosipuli ja chili.
  • Sekoita ainekset, ja lisää ravut sekä korianteri.
  • Mausta ja anna vetäytyä kelmun alla jääkaapissa vähintään kolmisen varttia.
  • Tarjoile tacojen täytteenä creme fraichen kera.




Otimme homman siinä määrin tosissamme, että valmistimme salsat sun muut alusta alkaen itse. Maissijauhoista valmistetut tortillalätyt syntyivät tällä ohjeella: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/909/Itse%20tehdyt%20maissitortillat/

Ainoa vaan, että lisäsimme taikinaan reippaalla kädellä tavallisia vehnäjauhoja, sillä tärkkelyspitoinen maissijauho pysyi hankalasti koossa ja tarraantui kaulittaessa alustalle. Lisäksi astuimme siihen ansaan, että valmistimme tortillat pari tuntia ennen tarjoilua ja lämmitimme ne pannulla uudelleen. Virhe. Reunat käpristyivät vähän koviksi, mutta maku oli makoisa.






Yksi kuluneen vuoden lyömättömimmistä keittiöhankinnoista on ollut parillapannu. Sillä käristimme myös tortillatäytteet: kesäkurpitsaa, kanaa, valkosipulinkynsiä, paprikaa, pähkinöitä ja punasipulia. Parillalla saa paitsi kauniin paistopinnan, myös oivan maun raaka-aineisiin!

Lisäksi valmistin luomuhärkäpavuista ja kuivatuista herkkutateista mahtavan kastikkeen, jonka laitoin tulille jo edellisenä päivänä. Pitkään padalla porissut soosi sai makua muun muassa tähtianiksesta, muskotista, juustokuminasta sekä savupaprikajauheesta. Muutama kirsikkatomaattikin eksyi joukkoon.




Jäätelökone on huippukeksintö, jota tulee käytettyä liian harvoin. Nyt se kuitenkin joutui töihin, kun loihdimme vanilja-kinuskijätskiä sitruunapiirakan kylkiäiseksi.

Ilta oli oikein onnistunut, vaikka näin jälkikäteen rohkenen myöntää, että pari tämän postauksen kuvista on lavastettu seuraavan päivän tähteistä.

Arriva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti