12. joulukuuta 2011

SAMETTINEN MAA-ARTISOKKAKEITTO CHIPSEILLÄ

Täyteläisen samettinen soppa saa kivan suutuntuman pähkinärouheesta. Maa-artisokkachipsit viimeistelevät hienostuneen keiton.



RESEPTI (6:lle alkuruuaksi)

Raaka-aineet:

1,2 kg maa-artisokkia
1 peruna
1 purjon valkoinen osa
2 rkl voita
1 l kasvislientä
2 dl ruokakermaa
2 huoneenlämpöistä kananmunankeltuaista
valko- ja mustapippuria, suolaa
öljyä
maapähkinöitä
(rapeaksi paistettuja pekonipaloja)

  • Kuori ja paahda maapähkinät kuumalla, kuivalla pannulla. Rouhi ne.
  • Varaa muutama artisokka chipsejä varten. Kuori ja viipaloi ne mahdollisimman ohuiksi lastuiksi esim. mandoliinilla.
  • Kuumenna reilusti öljyä kattilassa 160-asteiseksi.
  • Friteeraa artisokkalastut pienissä erissä, kunnes ne saavat kauniin värin sekä rapean pinnan.
  • Nostele chipsit reikäkauhalla talouspaperin päälle kuivumaan. Ripottele lopuksi pinnalle suolaa.
  • Kuori ja paloittele peruna sekä maa-artisokat. Laita ne kylmään veteen tummumisen estämiseksi.
  • Viipaloi purjo ja kuullota sitä kattilassa voissa.
  • Lisää artisokat, peruna ja kasvisliemi kattilaan. Anna kiehahtaa, vähennä lämpöä ja anna kypsyä kannen alla n. 20 minuuttia.
  • Kaada puolet keitinliemestä kulhoon odottamaan.
  • Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella sileäksi.
  • Sekoita kerma ja keltuaiset. Lisää seos ohuena nauhana keittoon koko ajan sekoittaen.
  • Lisää keitinlientä, kunnes keitto on tarpeeksi ohutta.
  • Mausta valkopippurilla ja suolalla.
  • Ripottele annoskulhojen pohjalle pähkinärouhetta sekä halutessasi rapeita pekonikuutioita.
  • Kaada keitto varovasti päälle. Rouhi pinnalle hieman mustapippuria sekä kokoa pieni keko chipsejä. Tarjoile.

Ohje mukailee Glorian Ruoka & Viini -lehden reseptiä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti