25. marraskuuta 2011

IHANA TAPASVIIKONLOPPU

Espanjalaiset tapakset ovat mitä mainiointa seurusteluruokaa - luonnollisesti viinin kera.



RESEPTIT (2–3:lle)

KORIANTERILLA JA CHILILLÄ SILATUT JÄTTIRAVUNPYRSTÖT



Raaka-aineet:

200g jättikatkaravunpyrstöjä
1/2 punaista chiliä
1/2 puntti korianteria
1/2 limen mehu
1 iso valkosipulinkynsi
mustapippuria

  • Poista rapujen pyrstöt. Huuhtele ja valuta ravut.
  • Pilko valkosipuli ja chili. Silppua korianteri.
  • Sekoita raaka-aineet keskenään ja purista limen mehu päälle.
  • Rouhi sekaan mustapippuria.
  • Anna maustua hetki ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa ennen tarjoilua.

VALKOVIINISSÄ MARINOIDUT HERKKUSIENET



1 rs herkkusieniä
1 pieni punasipuli
n. 1/2 dl valkoviiniä
2 rkl valkoista balsamicoa
mustapippuria, suolaa
öljyä, voita

  • Puhdista sienet ja paista nopeasti voi-öljyseoksessa. Anna jäähtyä.
  • Viipaloi punasipuli.
  • Sekoita sienet ja sipuli.
  • Kaada joukkoon viini ja balsamico.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Anna maustua hetki ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa ennen tarjoilua.

BRUSCHETAT KAHDELLA TAPAA 



4 paahtoleipäviipaletta
  • Poista paahtoleivistä reunat ja puolita ne.
  • Sivele puolikkaat öljyllä ja hiero pintaan valkosipulia.
  • Paahda uunissa kullanruskeiksi (n. 200?, muutama minuutti).
  • Kokoa täytteet päälle ja koristele.

Tomaatti-sipulipäällys
2–3 isoa tomaattia
1/2 punttia basilikaa
0,5 dl parmesaania
1 pieni sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
öljyä
suolaa, pippuria

  • Pilko tomaatit ja sipuli pieniksi kuutioksi. Revi basilika.
  • Raasta parmesaani.
  • Sekoita täytteen ainekset ja mausta. 
  • Kokoa leivälle.

Tapenade
1 prk mustia oliiveja
1 valkosipulinkynsi
1–2 rkl kapriksia
öljyä
suolaa, pippuria
(sitruunan mehua)

  • Poista oliivien kivet. 
  • Pilko oliivit ja valkosipuli.
  • Laita raaka-aineet tehosekoittimeen ja lisää öljyä juoksevana nauhana kunnes seoksesta tulee tahnamaista.
  • Mausta. HUOM! Halutessasi voit lisätä hieman sitruunamehua tuomaan kirpeyttä.
  • Kokoa leivälle.

SUOMALAISTA LEIPÄJUUSTOA CHILIHILLOLLA



200 g leipäjuustoa

Chilihillo 

150 g punaisia chilejä
2–3 isoa punaista paprikaa
1,5 dl hillosokeria
n. 3 dl vettä
hieman etikkaa

  • Poista chilien ja paprikoiden siemenet. Paloittele chilit, puolita paprikat.
  • Hiero paprikoiden pintaan öljyä ja paahda niitä mahdollisimman kuumassa uunissa kunnes kuori tummuu. Poista kuoret.
  • Hienonna raaka-aineet tehosekoittimessa.
  • Anna nesteiden kiehahtaa kattilassa ja lisää chili-paprikasekoitus. Anna kiehua vartin verran.
  • Lusikoi vaahto pois pinnalta ja jäähdytä seos.
  • Paloittele leipäjuusto ja annostele hilloa päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti