11. helmikuuta 2012

YSTÄVÄNPÄIVÄN SUKLAAKAKKU

Tämä on klassikkokakkuni, jonka resepti on kulkenut mukanani lapsuudesta asti. Onnellista ystävänpäivää! 



RESEPTI (8–10:lle)
Raaka-aineet:

2 kananmunaa
3 dl sokeria
1,5 dl maitoa
150g leivontamargariinia
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
100 g Marianne-crushia

  • Sekoita kuivat aineet keskenään Marianne-crushia lukuunottamatta.
  • Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää sekaan maito ja sula rasva.
  • Sekoita jauhoseos taikinaan. Lisää lopuksi Marianne-crush.
  • Paista 180°C noin 45 minuuttia uunin alaosassa. Peitä paistamisen aikana tarvittaessa foliolla, ettei pinta pala.

Täyte:

Vadelmahilloa
  • Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Levitä kerrosten välille hilloa ja kokoa kakku.

Kuorrutus:

3dl tomusokeria
50 g sulaa leivontamargariinia
1 rkl kaakaojauhetta
vahvaa espressoa

  • Sekoita ainekset (VINKKI: Tomusokeri kannattaa siivilöidä paakkuuntumisen välttämiseksi)
  • Levitä kakun päälle ja koristele nonparelleillä. Anna jähmettyä. Parhaimmillaan kakku on parin päivän päästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti