27. helmikuuta 2012

RAPEAT BLINIT JA KIRPAKKA KUOHARI

Blinit rakastavat kuohuviiniä ja minä molempia.




Meillä herkuteltiin toissaviikonloppuna ihanilla blineillä. Taikinaohjeita löytyy netistä pilvin pimein, joten jokainen valitkoon sieltä omansa. Me valmistimme taikinan ilman olutta, sillä emme malttaneet odottaa sen turpoamista tuntitolkulla. Työnjaon nimissä minä vastasin täytteistä, joten en tullut kiinnittäneeksi tarkempaa huomiota taikinan valmistamiseen. Eräs kelporesepti löytyy esimerkiksi täältä.



Sitten niihin täytteisiin. Tattarijauhoista syntyneet rapeapintaiset blinit saivat kolme suolaista täytettä. Perinteisen mäti-smetana-punasipuli -yhdistelmän lisäksi loihdimme pari kasvisversiota. Pikkelöidyt pikkusienet terästettiin sitruunanmehulla, joka toi makuun mukavaa happoisuutta. Sieniin sekoitettiin lisäksi punasipulisilppua, mustapippuria ja suolaa.

Toinen kasvistäytteemme koostui pehmeästä vuohenjuustosta (esim. Chavroux), johon lisättiin puolikkaita kirsikkatomaatteja sekä kuutioita aurinkokuivatuista tomaateista. Pehmeään makuun ripautin lisäksi hyppysellisen mustapippuria.



Suloisten suolaisten jälkeen siirryimme makeiden blinien pariin. Vaahdotettu vaniljakastike ja passiohedelmä toimivat saumattomasti itsetehdyn karpalo-vadelmasorbetin seurana (postaan ohjeen piakkoin).

Blinien seurana hörpimme Segura Viudas Lavit Brut Nature -kuohuviiniä (12,98€ / Alko). Rutikuiva maku oli kirpakka ja sitruksinen. Pirteät hapot kannattelivat kokonaisuutta, joka pehmeni huomattavasti blinien kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti