12. helmikuuta 2013

TIISTAI MAISTUU TAPAKSILLE

Arki ei ahdista, kun syö hyvin.



Arkenakin on lupa syödä hyvin. Kiire on turha tekosyy, sillä suurin piirtein samalla vaivalla kuin sekoittelet valmisaterian kattilassa, pyöräytät nämä vaivattomasti valmistuvat tapakset arkesi iloksi.
Meidän talvista tiistai-iltaamme kohensivat bruschetat, jotka saivat ylleen chilillä silattua raputahnaa sekä krutongeilla kruunattua tomaatti-sipulisalsaa. Lisäksi pöytään katettiin punaviinietikassa pulikoineita herkkusieniä, seesam-marinoituja papuja ja korianterilla koristeltua, sitrusmarinoitua fenkolia. Kaksi jälkimmäistä oli tarkoitus syödä yhdessä, mutta toimivat toki erikseenkin.
Lisäksi loihdin tapaksen, joka sulatti meidän molempien sydämet:

ZUCCHINIA, UUNITOMAATTEJA JA HOMEJUUSTOA (2–4:lle)



Raaka-aineet:
1 kesäkurpitsa
1 valkosipulinkynsi
150 g kirsikkatomaatteja
kourallinen pinjansiemeniä
homejuustoa murusteltuna
pähkinäöljyä
suolaa, mustapippuria
  • Viipaloi kesäkurpitsa ja paahda se pannulla valkosipulisiivujen kanssa. Siirrä syrjään ja valuta päälle öljyä sekä ripottele suolaa ja pippuria.
  • Puolita tomaatit ja lorauta päälle hieman öljyä sekä suolaa. Paahda kuumassa uunissa noin puolen tunnin ajan.
  • Paahda pinjat pannulla.
  • Kokoa tapas tarjolle asettelemalla kesäkurpitsat alle, tomaatit ja pinjat päälle. Lisää lopuksi homejuustomurut.

Lisää tapas-ideoitani löydät täältä!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti