RESEPTI
Raaka-aineet:
sushi-riisiä pakkauksen ohjeen mukaan
riisiviinietikkaa
sokeria
merilevää
wasabi-tahnaa
tarjoiluun soijakastiketta
TÄYTTEET:
tuorejuustoa (esim. Philadelphia tai Creme Bonjour)
tuoretta, raakaa lohta
tuoretta, raakaa tonnikalaa
jättiravun pyrstöjä
kurkkua
avokadoa
seesaminsiemeniä
- Valmista sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta riisiviinietikalla ja sokerilla. Anna jäähtyä.
- Viipaloi kalat, kurkut ja avokadot ohuiksi siivuiksi. Tee viilto rapujen selkäpuolelle ja levitä pyrstöt auki.
MAKIT:
- Aseta arkki merilevää kiiltävä puoli alaspäin bambumatolle.
- Levitä riisiä kostutetuin käsin arkille hieman puolivälin yli.
- Levitä halutessasi pieni viiva wasabia riisin alalaitaan.
- Levitä täytteet (esim. lohi–tuorejuusto–kurkku, avokado–lohi–seesaminsiemen, kurkku–avokado, tonnikala–wasabi) levän alalaitaan ohueksi raidaksi.
- Rullaa levä maton avulla pariin otteeseen ja avaa rulla.
- Leikkaa terävällä veitsellä viipaleiksi.
INSIDE-OUT MAKIT:
- Kääri bambumatto tuorekelmuun.
- Aseta merilevä kiiltävä puoli alaspäin työlaudalle ja levitä päälle riisi tasaiseksi kerrokseksi.
- Levitä päälle seesaminsiemeniä.
- Käännä leväarkki bambumatolle riisipuoli alaspäin.
- Asettele haluamasi täytteet leväarkin alalaitaan ohueksi raidaksi.
- Rullaa ja viipaloi.
NIGIRIT:
- Muotoile kostutetuilla käsillä riisistä suorakaiteen muotoinen suupala.
- Levitä halutessasi riisin päälle hieman wasabia.
- Levitä päälle pala lohta, tonnikalaa tai rapua.
Tarjoile sushit soijakastikkeen kanssa.
Ps. Sushin seuraan sopii Sauvignon Blanc -rypäleestä valmistettu valkoviini tai vaikkapa japanilainen Sapporo-olut. Riisiviinin ystävät nauttivat tietysti sakea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti