1. heinäkuuta 2011

MAUKAS SUSHI-ILLALLINEN

Merilevän sisään sujautetaan mereneläviä ja tuoreita kasviksia.




RESEPTI
Raaka-aineet:
sushi-riisiä pakkauksen ohjeen mukaan
riisiviinietikkaa
sokeria

merilevää
wasabi-tahnaa

tarjoiluun soijakastiketta

TÄYTTEET:
tuorejuustoa (esim. Philadelphia tai Creme Bonjour)
tuoretta, raakaa lohta
tuoretta, raakaa tonnikalaa
jättiravun pyrstöjä
kurkkua
avokadoa
seesaminsiemeniä

  • Valmista sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta riisiviinietikalla ja sokerilla. Anna jäähtyä.
  • Viipaloi kalat, kurkut ja avokadot ohuiksi siivuiksi. Tee viilto rapujen selkäpuolelle ja levitä pyrstöt auki.

MAKIT:
  • Aseta arkki merilevää kiiltävä puoli alaspäin bambumatolle.
  • Levitä riisiä kostutetuin käsin arkille hieman puolivälin yli.
  • Levitä halutessasi pieni viiva wasabia riisin alalaitaan.
  • Levitä täytteet (esim. lohi–tuorejuusto–kurkku, avokado–lohi–seesaminsiemen, kurkku–avokado, tonnikala–wasabi) levän alalaitaan ohueksi raidaksi.
  • Rullaa levä maton avulla pariin otteeseen ja avaa rulla.
  • Leikkaa terävällä veitsellä viipaleiksi.

INSIDE-OUT MAKIT:
  • Kääri bambumatto tuorekelmuun.
  • Aseta merilevä kiiltävä puoli alaspäin työlaudalle ja levitä päälle riisi tasaiseksi kerrokseksi.
  • Levitä päälle seesaminsiemeniä.
  • Käännä leväarkki bambumatolle riisipuoli alaspäin.
  • Asettele haluamasi täytteet leväarkin alalaitaan ohueksi raidaksi.
  • Rullaa ja viipaloi.  

NIGIRIT:
  • Muotoile kostutetuilla käsillä riisistä suorakaiteen muotoinen suupala.
  • Levitä halutessasi riisin päälle hieman wasabia.
  • Levitä päälle pala lohta, tonnikalaa tai rapua.

Tarjoile sushit soijakastikkeen kanssa.




Ps. Sushin seuraan sopii Sauvignon Blanc -rypäleestä valmistettu valkoviini tai vaikkapa japanilainen Sapporo-olut. Riisiviinin ystävät nauttivat tietysti sakea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti