12. heinäkuuta 2011

RUOKAISA PERUNASALAATTI KAHDELLA TAPAA

Uusista perunoista syntyy varioimalla kaksi ruokaisaa salaattia.





RESEPTI 1 (6:lle):

1 kg uusia perunoita
1 pkt fetaa (Patros)
2 kevätsipulia varsineen
3–4 suolakurkkua
3 pientä omenaa
1 ruukku friseesalaattia

Kastike:

1 dl sitruunaöljyä
3 rkl dijon-sinappia
suolaa, pippuria
hyppysellinen Provencen yrttejä

  • Pese ja keitä perunat suolavedessä.
  • Kuutioi feta, kurkut ja omenat. Silppua sipulit.
  • Valmista kastike vatkaamalla muut aineet öljyn joukkoon.
  • Viipaloi kypsät perunat ja yhdistä kaikki raaka-aineet.
  • Anna makujen tasaantua muutaman tunnin ajan (tai seuraavaan päivään) jääkaapissa ennen tarjoilua. 

RESEPTI 2 (6:lle):

1 kg perunoita
1 kurkku
1 pkt fetaa (Patros)
3 rkl minikapriksia
vihreitä oliiveja
1 keltasipuli
öljyä, suolaa, pippuria

Kastike:

1 dl oliiviöljyä
3 rkl valkoista balsamicoa
1 puntti basilikaa
1 rkl sitruunanmehua
suolaa, pippuria

  • Pilko perunat ja levitä ne uunipellille. Sivele päälle öljyä ja mausta.
  • Paista perunat uunin keskitasolla 250 °C. Anna jäähtyä hetki.
  • Kuori ja viipaloi kurkku. HUOM! Juustohöylä sopii kuorimiseen kätevästi!
  • Paloittele feta ja puolita halutessasi oliivit.
  • Silppua sipuli ja revi basilika.
  • Valmista kastike yhdistämällä raaka-aineet.
  • Kokoa salaatti ja sekoita joukkoon kastike.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti