RESEPTI 1 (6:lle):
1 kg uusia perunoita
1 pkt fetaa (Patros)
2 kevätsipulia varsineen
3–4 suolakurkkua
3 pientä omenaa
1 ruukku friseesalaattia
Kastike:
1 dl sitruunaöljyä
3 rkl dijon-sinappia
suolaa, pippuria
hyppysellinen Provencen yrttejä
- Pese ja keitä perunat suolavedessä.
- Kuutioi feta, kurkut ja omenat. Silppua sipulit.
- Valmista kastike vatkaamalla muut aineet öljyn joukkoon.
- Viipaloi kypsät perunat ja yhdistä kaikki raaka-aineet.
- Anna makujen tasaantua muutaman tunnin ajan (tai seuraavaan päivään) jääkaapissa ennen tarjoilua.
RESEPTI 2 (6:lle):
1 kg perunoita
1 kurkku
1 pkt fetaa (Patros)
3 rkl minikapriksia
vihreitä oliiveja
1 keltasipuli
öljyä, suolaa, pippuria
Kastike:
1 dl oliiviöljyä
3 rkl valkoista balsamicoa
1 puntti basilikaa
1 rkl sitruunanmehua
suolaa, pippuria
- Pilko perunat ja levitä ne uunipellille. Sivele päälle öljyä ja mausta.
- Paista perunat uunin keskitasolla 250 °C. Anna jäähtyä hetki.
- Kuori ja viipaloi kurkku. HUOM! Juustohöylä sopii kuorimiseen kätevästi!
- Paloittele feta ja puolita halutessasi oliivit.
- Silppua sipuli ja revi basilika.
- Valmista kastike yhdistämällä raaka-aineet.
- Kokoa salaatti ja sekoita joukkoon kastike.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti