26. heinäkuuta 2011

TOMAATTI-MUNAKOISOVUOKA PARMESAANILLA JA LEIVÄNMURUILLA

Italialaiset ruuat ovat yksinkertaisia mutta maukkaita. Tämä annos sopii syötäväksi sellaisenaan tai lisukkeeksi.






RESEPTI (4:lle)

Raaka-aineet:

2 munakoisoa
8 kypsää tomaattia
1 puntti basilikaa
3 paahtoleipää revittyinä
1 valkosipulinkynsi
reilusti parmesaania
suolaa, mustapippuria
laadukasta oliiviöljyä

  • Viipaloi munakoisot ja itketä ne ripottelemalla pinnalle suolaa. Anna nesteen valua siivilässä.
  • Viipaloi tomaatit ja valkosipuli. Voitele uunivuoka öljyllä. 
  • Paista munakoisoviipaleet kevyesti pannulla niin, että ne saavat hieman väriä pintaansa.
  • Asettele kerroksittain vuokaan munakoisoviipaleet, basilikanlehdet ja tomaatit. 
  • Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta päälle hieman öljyä.
  • Ripottele pinnalle leipämurska, valkosipuliviipaleet ja raastettu parmesaani.
  • Paista uunin keskitasolla 225 ?, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja juusto sulanut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti