3. heinäkuuta 2011

MUTKATTOMASTI TALLINNASSA: RAVINTOLA SFÄÄR


Sympaattisessa Sfäärissä yhdistyy mutkaton meininki ja maittava ruoka.







Ravintolakulttuuri Suomenlahden tuolla puolen on viime vuosina ilahduttavasti virkistynyt ja Tallinnasta löytyy tätä nykyä monia mukavia ruokapaikkoja. Vain kivenheiton päässä satamasta sijaitsee sympaattinen ravintola Sfäär, joka tarjoilee konstailematonta bistroruokaa, laajan viinivalikoiman sekä herkullisia drinkkejä.

Hellepäivää virkisti raikas caipirinha, jonka jälkeen siirryimme alkuruokien pariin. Rakuunamajoneesi maustoi ravuilla ja haudutetulla kananmunalla höystettyä bruschettaa. Kurkkuviipaleet toimivat hienosti majoneesin makuparina. Itse bruschetta oli rapea ja seuraan sopi ranskalainen Le Poule Blanche -valkoviini. Kuhasta ja ahvenesta valmistettu kalakakku oli pehmeä ja maukas. Kakun kaverina tarjoillut viiriäisenmunat oli kiedottu purjonlehteen. Talon mallasleipä oli maittavaa.

Pääruuiksi nautimme sinisimpukoita valkoviinikastikkeessa sekä chilillä, valkosipulilla ja korianterilla maustettua lammasmureketta. Simpukka-annos oli kaikessa yksinkertaisuudessaan herkullinen. Mehukkaan murekkeen lisukkeina puolestaan tarjoiltiin perunamuusia sekä tomaattia. Italialainen valpolicella sopi hyvin yhteen makujen kanssa.

Todellinen yllättäjä oli jälkiruoka: jäädytetty juustokakku. Kekseliään annoksen suutuntuma muistutti jäätelön ja juustokakun välimuotoa. Maku oli kerrassaan mainio.

Sfäärin miljöö on hauskan omaperäinen. Sisään astellessa tulijaa tervehtivät kaksi eteiseen parkkeerattua polkupyörää. Ravintolasali on täynnä jänniä yksityiskohtia, kuten vanhoja leluja ja katosta roikkuvia origameja. Tilaa halkoo jättimäinen viinihylly, jonka toisella puolella on ravintolaan kuuluva vaatekauppa. Design-asuja ostaessa on mahdollisuus siemailla drinkkejä.

Huokea hinta ja ystävällinen palvelu tuovat meidät tänne takuulla uudestaankin.











Restoran Sfäär
www.sfaar.ee
Aukioloajat:
Ma-Pe 8-23, La 11.30-01, Su 11.30-23
Mere pst. 6E, Tallinna

Ps. Tallinnan sataman C-terminaalissa sijaistee lähiruokatori Sadama Turg. Laivaa odotellessa kannattaa käydä nappaamassa mukaan paikallisia lähiruokaherkkuja sekä tutustua pursuaviin juusto- ja lihatiskeihin. Viinien ystävät voivat tehdä löytöjä luomuviiniputiikista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti