RAAKA-AINEET (4:lle)
Raaka-aineet:
4 luomukananmunaa
n. litra vettä
suolaa, mustapippuria
2 tl pähkinäöljyä
Lisäksi tarvitset tuorekelmua.
- Laita vesi kiehumaan.
- Leikkaa iso pala tuorekelmua ja laita se lasin tai mukin päälle niin, että mukin sisälle jää kuoppa sekä reunoille reippaasti kelmua.
- Riko kananmunan kuori ja valuta sisältö varovasti kelmuun.
- Kaada kunkin munan päälle noin puolikas teelusikallinen pähkinäöljyä. Ripottele lisäksi suolaa ja pippuria.
- Sido kananmuna kelmun sisään solmimalla kelmusta nyytti.
- Lisää kelmumunat kiehuvaan veteen ja keitä niitä 6–7 minuutin ajan.
- Nosta kelmumunat varovasti vedestä ja irrota kelmu munien ympäriltä.
- Tarjoa heti paahdetun leivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti