9. maaliskuuta 2012

PÄHKINÄISTÄ LUOMUMUNAA

Pähkinäöljy antaa täyteläisen säväyksen luomukananmunalle.





RAAKA-AINEET (4:lle)
Raaka-aineet:

4 luomukananmunaa
n. litra vettä
suolaa, mustapippuria
2 tl pähkinäöljyä

Lisäksi tarvitset tuorekelmua.

  • Laita vesi kiehumaan.
  • Leikkaa iso pala tuorekelmua ja laita se lasin tai mukin päälle niin, että mukin sisälle jää kuoppa sekä reunoille reippaasti kelmua.
  • Riko kananmunan kuori ja valuta sisältö varovasti kelmuun.
  • Kaada kunkin munan päälle noin puolikas teelusikallinen pähkinäöljyä. Ripottele lisäksi suolaa ja pippuria.
  • Sido kananmuna kelmun sisään solmimalla kelmusta nyytti.
  • Lisää kelmumunat kiehuvaan veteen ja keitä niitä 6–7 minuutin ajan.
  • Nosta kelmumunat varovasti vedestä ja irrota kelmu munien ympäriltä.
  • Tarjoa heti paahdetun leivän kera.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti