16. maaliskuuta 2012

TOFUA, SIENIÄ JA PARSAA SATAY-KASTIKKEESSA

Tämä annos vaatii hieman aikaa, mutta on sen arvoinen!





RESEPTI (6:lle)
Raaka-aineet:

1 pkt marinoitua tofua
200 g tuoreita herkkusieniä
1 vihreä parsa
1 punainen chili
3–4 kaffir-limen lehteä
öljyä

200 g täysjyvänuudeleita

SATAY-KASTIKE:

300 g maapähkinävoita
0,4 dl soijakastiketta
n. 2 cm pala tuoretta inkivääriä
2 dl vettä
2,5 dl soijakermaa
1,5 dl sokeria
1 limen mehu
ripaus suolaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä

  • Putsaa ja pilko sienet sekä parsa.
  • Kuullota sienet kevysti öljyssä. 
  • Kiehauta vesi, lisää kaffir-limen lehdet ja parsa. Keitä al denteksi.
  • Viipaloi tofu ja paista viipaleisiin kauniinruskea, rapea pinta.
  • Silppua sipulit ja inkivääri. Viipaloi chili.
  • Valmista kastike: kuullota ensin sipuli-inkäärisilppua öljyssä, lisää sitten maapähkinävoi, vesi, soija ja sokeri. Sekoita voimakkaasti, kunnes kaikki ainekset ovat imeytyneet.
  • Lisää kastikkeeseen soijakerma.
  • Anna kastikkeen vetäytyä miedolla lämmöllä hiljalleen kannen alla välillä hämmentäen.
  • Keitä nuudelit.
  • Lisää sillä välin kastikkeeseen sienet, parsa ja tofu. 
  • Valuta nuudelit.
  • Lisää kastikkeeseen chili sekä limemehu. Tarkista maku ja ripauta tarvittaessa mukaan hyppysellinen suolaa.
  • Kokoa lautaselle ja tarjoile.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti