RESEPTI (6:lle)
Raaka-aineet:
1 pkt marinoitua tofua
200 g tuoreita herkkusieniä
1 vihreä parsa
1 punainen chili
3–4 kaffir-limen lehteä
öljyä
200 g täysjyvänuudeleita
SATAY-KASTIKE:
300 g maapähkinävoita
0,4 dl soijakastiketta
n. 2 cm pala tuoretta inkivääriä
2 dl vettä
2,5 dl soijakermaa
1,5 dl sokeria
1 limen mehu
ripaus suolaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
- Putsaa ja pilko sienet sekä parsa.
- Kuullota sienet kevysti öljyssä.
- Kiehauta vesi, lisää kaffir-limen lehdet ja parsa. Keitä al denteksi.
- Viipaloi tofu ja paista viipaleisiin kauniinruskea, rapea pinta.
- Silppua sipulit ja inkivääri. Viipaloi chili.
- Valmista kastike: kuullota ensin sipuli-inkäärisilppua öljyssä, lisää sitten maapähkinävoi, vesi, soija ja sokeri. Sekoita voimakkaasti, kunnes kaikki ainekset ovat imeytyneet.
- Lisää kastikkeeseen soijakerma.
- Anna kastikkeen vetäytyä miedolla lämmöllä hiljalleen kannen alla välillä hämmentäen.
- Keitä nuudelit.
- Lisää sillä välin kastikkeeseen sienet, parsa ja tofu.
- Valuta nuudelit.
- Lisää kastikkeeseen chili sekä limemehu. Tarkista maku ja ripauta tarvittaessa mukaan hyppysellinen suolaa.
- Kokoa lautaselle ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti