22. kesäkuuta 2012

HERKULLINEN JA HYVÄNTUULINEN TASTE OF HELSINKI

Helsinki maistuu mahtavalle!

 
Juhannusterveiset iloisesta Itä-Suomesta!

Tänään vielä työntäyteistä, mutta huomenna heitän vapaalle ja herkuttelen hyvässä seurassa. Jos jollain lyö tyhjää, niin keskikesän ruokapöytään voi hakea inspiraatiota Ideakeittiöstä: alkuruoaksi tarjoilen lempeää avokado-goudasalaattia, pääruoaksi puolestaan ahvenia Jaakko Kolmosen ohjeella ja jälkkäriksi nautitaan mainiota mansikkakakkua minttutwistillä. Katso menu kokonaisuudessaan täältä. Viinitien Antti Paasonen suosittelee viinit kullekin ruokalajille.

Viime viikolla helsinkiläisiä hemmoteltiin paitsi auringolla, myös hyväntuulisella ruokatapahtumalla nimeltä Taste of Helsinki. Irlantilaista Barry MacNamaraa kuuluu kiittäminen, että saimme maailmalla suuren suosion saavuttaneen tapahtuman viimein Suomeen. Nelipäiväisellä festivaalilla yleisöllä oli mahdollisuus maistella huippukokkien antimia pikkurahalla. Monet blogit ovat kirjoittaneet tapahtumasta, joten minä tyydyn kertomaan herkkufestarista kuvin.

Näissä tunnelmissa toivotan kaikille aurinkoista juhannusta! :)Idean isä MacNamara liikuttui avajaispuheessaan kyyneliin. Näytöskeittiötä luotsasi mallinakin tunnettu Pipsa Hurmerinta. Taustalla komea rivistö ravintoloitsijoita ja kokkeja.Ravintola Juuri yllätti hauskalla kukkakaalivanukkaallaan sekä maistuvalla savusärkikeitolla, joka tarjoiltiin kylmänä ja viimeisteltiin kurkkutartarilla.Funky Wines hurmasi loistoviineillään.


Kuvissa Akseli Herlevin steak sandwich, Farangin vihersimpukkaa (nam!) sekä koivunsilmuilla savustettua lohta Aiton tapaan.
Tamperelainen C oli uusi tuttavuus, mutta valitettavasti ei vakuuttanut taidoillaan.Carelian grillissä tirisi secreto Iberico-porsaasta. Keräsi kanssasyöjiltä kehuja!

Ps. Ylivoimainen ykkönen oli arvovaltaisen raatimme mielestä turkulainen Smör, jonka alkupalana tarjoilema marinoitu kuha parsalla ja sitruunaverballa vei kielen! Täytyy siis suunnitella kesäreissua Aurajoen rannalle...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti