10. elokuuta 2012

MY NEW BEST FRIENDS

Ladies and gentlemen... Saanko esitellä uudet viiniystäväni?Olen jo pitkään ollut Viinitien uskollinen asiakas, sillä Toni Immasen ja Tony Luhtalan luotsaama maahantuontifirma tarjoaa harvinaisen hyvän kattauksen huippuviinejä – ja vieläpä erittäin kilpailukykyisillä hinnoilla.

Jotta maksa-arvot pysyisivät suositellulla tasolla, joudun aika ajoin hillitsemään itseäni kaikkien näiden ihanuuksien edessä :) Viinitiellä on käsittämättömän hyvä valikoima hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia viinejä, joista monet ovat peräisin pieniltä tuottajilta ja usein myös ekologisesti tuotettuja.

Tämän kesän ehdoton hitti on ollut saksalaisriesling C.A.I, joka tulee Moselista. Tuottaja Immich-Batterieberg on onnistunut vangitsemaan lempirypäleeni parhaat ominaisuudet pulloihinsa: C.A.I on herkullinen yhdistelmä kepeyttä, kirpeyttä ja hedelmäisyyttä. Tämä viini suorastaa sulaa suuhun ja sopii herkuteltavaksi sellaisenaan!

Paljoa C.A.I:lle ei kalpene myöskään saman maan edustaja Sonnentropfen, joka on luomuksi luokiteltu, kuusi kuukautta terästankeissa kypsynyt riesling. Karl Schaeferin viinitila on yksi Pfalzin alueen palkituimmista. Sonnentropfenin maussa on mukavaa makeutta ja pyöreyttä, eikä rypäleelle tyypillinen petroolisuus pistä liiaksi esiin. Suosittelen kokeilemaan!Loimeria lienen hehkuttanut blogissani jo aiemminkin, mutta huippuvalkkareistaan tunnetun tuottajan punaviinejä en ollut aiemmin maistanut. Vuoden 2008 Pinot Noir Terrassen on uskomattoman tasapainoinen viini, jonka rypäleet on poimittu käsin. Kahdentoista kuukauden tammikypsytys takaa silkkisen suutuntuman ja nielua myötäilevän pehmeän jälkivaikutelman. Törmäsin muuten ensimmäistä kertaa lasikorkkiin (katso kuva alla), piti ihan ottaa moinen muistoksi talteen :)

Saracco Moscato di Asti on niin hyvää, ettei sanotuksi saa. Kivasti kupliva ja kutkuttavan kukkea jälkkäriviini on mieleeni etenkin sen alhaisen alkoholipitoisuuden (5,5%) takia. Viinitien nettisivut tietävät kertoa, että rypäleet valitaan huolellisesti käsin ja niistä käytetään vain ulompi, aromikkaampi osa. Perfetto!

Viinitien herkkuja voi muuten käydä maistelemassa helsinkiläisessä viinibaari Vin-Vinissä, josta on loistavan palvelunsa ja omaa luokkaansa olevien viiniensä vuoksi hyvää vauhtia muodostumassa kantapaikkani.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti