30. elokuuta 2012

RAIKAS KANTARELLI-LEIPÄJUUSTOSPAGHETTI

Lempimaut samalla lautasella.



Myöhästyin hieman Kulinaarimurulan syksyisestä sienihaasteesta, mutta tällä ohjeella olisin kenties osallistunut. Tosin nyt on hyvä sauma keräillä rohkeutta seuraavaan skabaan... :)

Raikas kantarelli-leipäjuustospaghetti syntyi puoliksi vahingossa, kun ladoin ostoskoriin lempimakujani. Lopputulos oli mielestäni varsin maittava.

RAAKA-AINEET (syöjien määrän ja oman maun mukaan):
Kantarelleja
Leipäjuustoa
Rucolaa
Pinjansiemeniä
Pari valkosipulinkynttä
1–2 makeaa sipulia
Laadukasta spaghettia (esim. De Cecco)
Laadukasta oliiviöljyä
Suolaa, mustapippuria
Sitruunanmehua
Loraus pastan keitinvettä
Tarjoiluun pecorinoa

  • Puhdista ja pilko sienet. Silppua sipulit ja kuullota ne pannulla öljyssä sienten kera. Lisää pinjansiemenet.
  • Keitä pasta reippaasti suolatussa vedessä lähes kypsäksi. Valuta, mutta jätä hieman keitinvettä talteen.
  • Lisää pasta keitinvesineen kasariin ja pyörittele sekaisin muiden raaka-aineiden kanssa. Lisää tarvittaessa öljyä.
  • Purista sekaan sitruunanmehu (neljälle hengelle mielestäni riittää puolikas pieni sitruuna).
  • Lisää lopuksi rucolat ja kuutioitu leipäjuusto. Mausta.
  • Raasta päälle pecorino-juustoa. Nauti heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti