Myöhästyin hieman Kulinaarimurulan syksyisestä sienihaasteesta, mutta tällä ohjeella olisin kenties osallistunut. Tosin nyt on hyvä sauma keräillä rohkeutta seuraavaan skabaan... :)
Raikas kantarelli-leipäjuustospaghetti syntyi puoliksi vahingossa, kun ladoin ostoskoriin lempimakujani. Lopputulos oli mielestäni varsin maittava.
RAAKA-AINEET (syöjien määrän ja oman maun mukaan):
Kantarelleja
Leipäjuustoa
Rucolaa
Pinjansiemeniä
Pari valkosipulinkynttä
1–2 makeaa sipulia
Laadukasta spaghettia (esim. De Cecco)
Laadukasta oliiviöljyä
Suolaa, mustapippuria
Sitruunanmehua
Loraus pastan keitinvettä
Tarjoiluun pecorinoa
- Puhdista ja pilko sienet. Silppua sipulit ja kuullota ne pannulla öljyssä sienten kera. Lisää pinjansiemenet.
- Keitä pasta reippaasti suolatussa vedessä lähes kypsäksi. Valuta, mutta jätä hieman keitinvettä talteen.
- Lisää pasta keitinvesineen kasariin ja pyörittele sekaisin muiden raaka-aineiden kanssa. Lisää tarvittaessa öljyä.
- Purista sekaan sitruunanmehu (neljälle hengelle mielestäni riittää puolikas pieni sitruuna).
- Lisää lopuksi rucolat ja kuutioitu leipäjuusto. Mausta.
- Raasta päälle pecorino-juustoa. Nauti heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti