13. syyskuuta 2012

SEKAISIN SOOSISTA




Lupasin taannoin postata Fiesta Mexicanaan valmistamiemme kastikkeiden ohjeet. Tässä kohti joudun syömään sanani ja tuottamaan pettymyksen, sillä en muista puoliakaan, kun en tullut kirjoittaneeksi kokkaillessa ylös. Yritetään silti.

Aloitetaan helpoimmasta, eli lähes tulkoon varastetusta Salsa Verdestä. Mukailin (tyylilleni uskollisena melko laveasti) tätä ohjetta: http://www.keittotaito.com/salsa_verde.html

Jotenkin näin se meni:

Reilu luraus sinappia
1–2 valkosipulinkynttä
muutama anjovisfile
kymmenkunta vihreää oliivia
ruokalusikallinen kapriksia
oliiviöljyä
loraus sitruunanmehua
tuoretta minttua, basilikaa ja lehtipersiljaa
vajaa desi parmesaania
tarpeen vaatiessa suolaa sekä pippuria

  • Pilko, pistä blenderiin ja anna muhia jääkaapissa hetkisen ennen tarjoilua.




Salsa roja puolestaan syntyi osapuilleen näin:

kymmenkunta tomaattia
pari punasipulia
muutama valkosipulinkynsi
makusi mukaan 1–2 habaneroa
1 limen mehu
rutkasti tuoretta korianteria
tujaus savustettua paprikajauhetta
suolaa, pippuria

  • Kalttaa tomaatit tekemällä niihin ristiviillot, upottamalla nopeasti kiehuvaan veteen ja kastamalla tämän jälkeen jääkylmään veteen.
  • Kuori kaltatut tomaatit, poista siemenet ja heitä tehosekoittimeen.
  • Paahda kokonaisia chilejä kuumassa uunissa muutama minuutti. Pilko ja lisää blenderiin.
  • Silppua sipulit sekä korianteri, ja lisää ne muiden raaka-aineiden joukkoon.
  • Hurauta sekaisin.
  • Mausta limellä ja muilla höysteillä. Anna "hautua" kelmun alla jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.


Quacamole on miellyttävä lisä tulisten makujen seuraksi. Oma versioni avokadotahnasta kuuluu kutakuinkin näin:

3–4 kypsää avokadoa
1/2 purkkia creme fraichea
1–2 limen mehu
1 puntti korianteria
1 punainen chili
pari valkosipulinkynttä
pippuria, suolaa

  • Kaavi kulhoon avokadojen liha.
  • Pilko sekaan chili, sipulit sekä silputtu korianteri.
  • Purista joukkoon limemehu.
  • Lisää loput raaka-aineet ja sekoita pehmeäksi soosiksi.


Ps. Härkäpapu-herkkutattikastikkeen ohjetta kyseltiinkin jo, ja postaan sen pian!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti