RESEPTI (4:lle)
Raaka-aineet:
3–4 raitajuurta
100 g pinjansiemeniä
150 g pehmeää vuohenjuustoa
2 dl kuohukermaa
2 tl sitruunankuorta
1 tl valkopippuria jauhettuna
n. 1,5 dl rucolaa
1,5 tl valkoista balsamicoa
Marinadi:
0,5 dl rypsiöljyä
2 tl juokseva hunajaa
3 rkl punaviinietikkaa
suolaa, mustapippuria
1 tl sumakkia (tai sitruunanmehua)
- Valmista marinadi raitajuurille sekoittamalla ainekset keskenään. Tarkista maku. VINKKI! Sumakki on libanonilainen mauste, jota voi käyttää sitruunan tapaan. Sen hieman hapan maku sopii mainiosti marinadiin.
- Viipaloi raitajuuri ohuiksi siivuiksi esim. mandoliinin avulla. Kaada marinadi viipaleiden päälle ja anna marinoitua jääkaapissa noin tunti.
- Valmista sillä välin vuohenjuustomousse sekoittamalla vuohenjuusto kevyesti vatkattuun kermaan. Mausta sitruunankuorella ja valkopippurilla.
- Paahda pinjat pannulla. Sekoita balsamico käsillä nostellen rucoloiden joukkoon.
- Kokoa annos ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti