5. elokuuta 2011

PAREMPAA PANIMORUOKAA: RAVINTOLA HUVILA

Saimaan rannalla sijaitseva kotoisa ravintola.Savonlinnalainen panimoravintola Huvila tarjoaa hienostunutta ruokaa helposti lähestyttävällä ilmapiirilla höystettynä. Asiakaskunnasta löytyy sekä laadukkaan ruuan arvostajia että olutta juomaan tulleita kesästä nauttijoita. Tunnelma on lämmin ja palvelu asiallista.

Illallisemme alkoi kuohujuomalla, josta jatkoimme alkuruokiin. Aterian aluksi nautimme siikaa kolmella tapaa sekä hanhea. Kala tarjoiltiin sokerisuolattuna, pehmeän makuisena moussena sekä tartarina, joka oli viimeistelty muikun mädillä. Hanhenrinnan- ja terriinin lisukkena oli helmisimpukkajäätelöä ja omenakompottia. Molemmat annokset olivat maittavia ja hyvin valmistettuja.

Rapeakuorinen ruiskukko punajuuren ja kesäkurpitsan kanssa sekä karitsaa juuriselleripyreellä olivat onnistuneita valintoja pääruuiksi. Ruiskukko kätki sisäänsä suomalaisia sieniä, ja annos oli kaikin puolin kekseliäs. Karitsa-annos oli kaunis ja liha kypsyydeltään erinomaista. Suositellut viinit sopivat annoksille hyvin.

Kuohuviinilasiin aseteltu mansikkatiramisu oli raikas versio perinteisestä italialaisesta jälkiruuasta. Sorbetin kanssa tarjoiltu mausteinen porkkanakakku oli maukas, muttei kovinkaan mieleenpainuva.

Toki panimon omia tuotteita oli myös testattava. Amber Alessa maistui sopivassa suhteessa suun täyttävä maltaisuus sekä kirpeä sitruunaisuus. Omenainen Dry Apple -siideri oli myös laadukas.

Panimoravintola Huvila on kaiken kansan paikka, josta saa taiten valmistettua ruokaa. Huvilan terassilta voi seurata auringonlaskua kimmeltävän Saimaan ylle.Panimoravintola Huvila
www.panimoravintolahuvila.fi
Aukioloajat: Ma–Pe 16–24, La 12–24, Su 12–20
Puistokatu 4, Savonlinna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti