22. joulukuuta 2011

JOULUN PARAS PUNAVIINI JA PAAHDETUT KASTANJAT

Kaamos kukistuu kastanjoilla ja loistopunkulla.Jostain kumman syystä viimeisimmät postaukseni ovat olleet kovin juomapainotteisia... Loppuvuoden juhlakautena on kuitenkin mielestäni enemmän kuin paikallaan koota tärkeät ihmiset takkatulen ääreen ja korkata pullollinen (tai kaksi) suosikkiviiniä.

Portobellossa siemailtiin mahdottoman hyvää punkkua, jonka löysin piskuisesta viinikaupasta Rooman laitamilta. Sperin Amarone della Valpolicella Classico vuodelta 2006 (á 50€) suorastaan suli suuhun.

Annoin viinin hapettua muutaman tunnin ennen tarjoilua, ja lopputuloksena oli silkkisen pehmeä ja täyteläinen suutuntuma.

Viinin seurana nautimme paahdettuja kastanjoita, joihin ihastuin saapasmaassa asuessani. Siellä kastanjoita syötiin jo hyvissä ajoin ennen joulua ja ne huuhdottiin alas tilkallisella kuumaa, mausteista punaviinijuomaa, joka muistuttaa meidän glögiämme.

Mitä kastanjoihin tulee, niin homma on yksinkertainen: tee kastanjoihin ristiviillot, aseta ne suolapedille uuniastiaan ja paahda 200°C parisenkymmentä minuuttia. Jonkin koulukunnan mukaan kastanjat tulisi tarjota sitruunavoin kera, mutta Portobellossa ne nautittiin sellaisenaan ihanan Amaronen ja juustolajitelman kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti