RESEPTI (6:lle alkuruuaksi)
Raaka-aineet:
1,2 kg maa-artisokkia
1 peruna
1 purjon valkoinen osa
2 rkl voita
1 l kasvislientä
2 dl ruokakermaa
2 huoneenlämpöistä kananmunankeltuaista
valko- ja mustapippuria, suolaa
öljyä
maapähkinöitä
(rapeaksi paistettuja pekonipaloja)
- Kuori ja paahda maapähkinät kuumalla, kuivalla pannulla. Rouhi ne.
- Varaa muutama artisokka chipsejä varten. Kuori ja viipaloi ne mahdollisimman ohuiksi lastuiksi esim. mandoliinilla.
- Kuumenna reilusti öljyä kattilassa 160-asteiseksi.
- Friteeraa artisokkalastut pienissä erissä, kunnes ne saavat kauniin värin sekä rapean pinnan.
- Nostele chipsit reikäkauhalla talouspaperin päälle kuivumaan. Ripottele lopuksi pinnalle suolaa.
- Kuori ja paloittele peruna sekä maa-artisokat. Laita ne kylmään veteen tummumisen estämiseksi.
- Viipaloi purjo ja kuullota sitä kattilassa voissa.
- Lisää artisokat, peruna ja kasvisliemi kattilaan. Anna kiehahtaa, vähennä lämpöä ja anna kypsyä kannen alla n. 20 minuuttia.
- Kaada puolet keitinliemestä kulhoon odottamaan.
- Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella sileäksi.
- Sekoita kerma ja keltuaiset. Lisää seos ohuena nauhana keittoon koko ajan sekoittaen.
- Lisää keitinlientä, kunnes keitto on tarpeeksi ohutta.
- Mausta valkopippurilla ja suolalla.
- Ripottele annoskulhojen pohjalle pähkinärouhetta sekä halutessasi rapeita pekonikuutioita.
- Kaada keitto varovasti päälle. Rouhi pinnalle hieman mustapippuria sekä kokoa pieni keko chipsejä. Tarjoile.
Ohje mukailee Glorian Ruoka & Viini -lehden reseptiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti