30. marraskuuta 2011

FUDGETAIVAS JA KIVA KUOHARI

Viini + ruoka = hyvä elämä.Viidettä kertaa järjestetyt Viini, ruoka ja hyvä elämä -messut kokosivat lokakuun lopulla ennätysmäärän viinin ja ruuan ystäviä Helsingin Messukeskukseen. Yleisöllä oli mahdollisuus testata makuaistinsa terävyyttä Viini-lehden temppuradalla, osallistua tastingeihin sekä siemailla erilaisia viinejä.

Messut olivat toki mukavat, mutta kuitenkin pienoinen pettymys viinisiepon näkökulmasta. Aiempiin vuosiin verrattuna pienet, persoonalliset viinintuottajat loistivat lähes tyystin poissaolollaan ja edustettuna oli lähinnä massatuottajia. On hyvä, että viininjuonnista karsitaan turhaa elitismiä, mutta harrastajaa Blue Nun -laatikko ei jaksa sen suuremmin säväyttää :)

Onneksi joukosta löytyi myös kivoja uusia tuttavuuksia, kuten Kolatun herkullisten vuohenjuustojen kanssa tarjoiltu australialaiskuohari Jansz Premium Cuvée. Kullankeltainen kupliva sopi suloisesti rasvaisten juustojen seuraan. Alkosta löytyvä viini (16,99€) meneekin ostoslistalleni...Tämänkertaisissa messuissa ilahdutti erityisesti, kuinka hyvin ruoka oli edustettuna. Mukaan tarttui muun muassa herkullista oliivipateeta sekä tuhti pala aitoa parmesaania. Parmesaani säilyy oikein säilytettynä (unohda tuorekelmu!) puolikin vuotta, mutta vajaan puolen kilon pala on jääkaapistani jo lähes huvennut :)

Näytöskeittiöissä sai seurata julkkiskokkien ruuanlaittoa. Me pysähdyimme hetkeksi Aki Walhmanin patojen ääreen, mutta annoimme Walhmanin valmistamien lihapullien kadota nälkäisempiin suihin.

Brittiläisen valmistajan värikäs fudgevuori sai minut ja seuralaiseni haukkomaan henkeämme. Mielin määrin mitä houkuttelevimpia makuyhdistelmiä, ah!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti