12. marraskuuta 2011

TRYFFELIÖLJYLLÄ VIIMEISTELTY HURMAAVA HERKKUTATTIRISOTTO

Täyteläinen risotto viimeistellään hienostuneella tryffeliöljyllä. 




RESEPTI (4:lle)

Raaka-aineet:

50 g kuivattuja herkkutatteja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
3 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
6 dl vettä
2 rkl kasvisfondia
1 rkl sitruunanmehua
1,5–2 dl parmesaania
reilu kimpale voita
suolaa, pippuria
tryffeliöljyä

  • Liota tatteja runsaassa vedessä. Siivilöi neste pois ja huuhtele. 
  • Pilko ja kuullota sipulit voi-öljyseoksessa isossa kasarissa.
  • Kuullota riisi sipulien seassa.
  • Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin.
  • Liota kiehuvaan veteen kasvisfondi ja lisää nestettä risottoon vähitellen, n. 1 dl kerrallaan.
  • Jatka fondiliemen lisäämistä, kunnes kaikki neste on imeytynyt riisiin (vie aikaa n. 20–30 minuuttia).
  • Lisää voi, juusto, sitruuna ja mausteet. Sekoita varovasti.
  • Lisää lopuksi tatit ja jaa lautasille.
  • Viimeistele annokset tryffeliöljyllä.

Ps. Tämä annos vie kielen mennessään! Täydellinen kumppani risotolle on pitkään kypsytetty ja täyteläinen italialainen punaviini.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti