RESEPTI (4:lle)
Raaka-aineet:
50 g kuivattuja herkkutatteja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
3 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
6 dl vettä
2 rkl kasvisfondia
1 rkl sitruunanmehua
1,5–2 dl parmesaania
reilu kimpale voita
suolaa, pippuria
tryffeliöljyä
- Liota tatteja runsaassa vedessä. Siivilöi neste pois ja huuhtele.
- Pilko ja kuullota sipulit voi-öljyseoksessa isossa kasarissa.
- Kuullota riisi sipulien seassa.
- Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin.
- Liota kiehuvaan veteen kasvisfondi ja lisää nestettä risottoon vähitellen, n. 1 dl kerrallaan.
- Jatka fondiliemen lisäämistä, kunnes kaikki neste on imeytynyt riisiin (vie aikaa n. 20–30 minuuttia).
- Lisää voi, juusto, sitruuna ja mausteet. Sekoita varovasti.
- Lisää lopuksi tatit ja jaa lautasille.
- Viimeistele annokset tryffeliöljyllä.
Ps. Tämä annos vie kielen mennessään! Täydellinen kumppani risotolle on pitkään kypsytetty ja täyteläinen italialainen punaviini.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti