RESEPTIT (2–3:lle)
KORIANTERILLA JA CHILILLÄ SILATUT JÄTTIRAVUNPYRSTÖT
Raaka-aineet:
200g jättikatkaravunpyrstöjä
1/2 punaista chiliä
1/2 puntti korianteria
1/2 limen mehu
1 iso valkosipulinkynsi
mustapippuria
- Poista rapujen pyrstöt. Huuhtele ja valuta ravut.
- Pilko valkosipuli ja chili. Silppua korianteri.
- Sekoita raaka-aineet keskenään ja purista limen mehu päälle.
- Rouhi sekaan mustapippuria.
- Anna maustua hetki ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa ennen tarjoilua.
VALKOVIINISSÄ MARINOIDUT HERKKUSIENET
1 rs herkkusieniä
1 pieni punasipuli
n. 1/2 dl valkoviiniä
2 rkl valkoista balsamicoa
mustapippuria, suolaa
öljyä, voita
- Puhdista sienet ja paista nopeasti voi-öljyseoksessa. Anna jäähtyä.
- Viipaloi punasipuli.
- Sekoita sienet ja sipuli.
- Kaada joukkoon viini ja balsamico.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Anna maustua hetki ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa ennen tarjoilua.
BRUSCHETAT KAHDELLA TAPAA
4 paahtoleipäviipaletta
- Poista paahtoleivistä reunat ja puolita ne.
- Sivele puolikkaat öljyllä ja hiero pintaan valkosipulia.
- Paahda uunissa kullanruskeiksi (n. 200?, muutama minuutti).
- Kokoa täytteet päälle ja koristele.
Tomaatti-sipulipäällys
2–3 isoa tomaattia
1/2 punttia basilikaa
0,5 dl parmesaania
1 pieni sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
öljyä
suolaa, pippuria
- Pilko tomaatit ja sipuli pieniksi kuutioksi. Revi basilika.
- Raasta parmesaani.
- Sekoita täytteen ainekset ja mausta.
- Kokoa leivälle.
Tapenade
1 prk mustia oliiveja
1 valkosipulinkynsi
1–2 rkl kapriksia
öljyä
suolaa, pippuria
(sitruunan mehua)
- Poista oliivien kivet.
- Pilko oliivit ja valkosipuli.
- Laita raaka-aineet tehosekoittimeen ja lisää öljyä juoksevana nauhana kunnes seoksesta tulee tahnamaista.
- Mausta. HUOM! Halutessasi voit lisätä hieman sitruunamehua tuomaan kirpeyttä.
- Kokoa leivälle.
SUOMALAISTA LEIPÄJUUSTOA CHILIHILLOLLA
200 g leipäjuustoa
Chilihillo
150 g punaisia chilejä
2–3 isoa punaista paprikaa
1,5 dl hillosokeria
n. 3 dl vettä
hieman etikkaa
- Poista chilien ja paprikoiden siemenet. Paloittele chilit, puolita paprikat.
- Hiero paprikoiden pintaan öljyä ja paahda niitä mahdollisimman kuumassa uunissa kunnes kuori tummuu. Poista kuoret.
- Hienonna raaka-aineet tehosekoittimessa.
- Anna nesteiden kiehahtaa kattilassa ja lisää chili-paprikasekoitus. Anna kiehua vartin verran.
- Lusikoi vaahto pois pinnalta ja jäähdytä seos.
- Paloittele leipäjuusto ja annostele hilloa päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti