7. helmikuuta 2012

RAKASTETTAVA RAVINTOLAPÄIVÄ

Hyvän mielen tapahtuma.Helsinkiläisten Antti Tuomolan, Olli Sirénin ja Timo Santalan perustamasta Ravintolapäivästä on lyhyessä ajassa muodostunut pienimuotoinen instituutio, joka kasvattaa suosiotaan myös maailmalla. Tapahtuma järjestettiin viime lauantaina neljättä kertaa.

Ilahduttavan moni oli pistänyt kotikutoisen ravintolan pystyyn purevasta pakkasesta huolimatta ja rento tunnelma lämmitti tuiskun keskellä. Ensimmäisessä kohteessamme oli lappu luukulla: hyväntekeväisyyslounaalta oli ruoka loppunut.

Seuraavaksi suuntasimme Merimiehenkadun Chiaroscuroon. Ihana isäntäpariskunta tarjosi vieraille tilkkasen viiniä pittoreskeissa puitteissa. Vanhaan hevostalliin rakennettu asunto oli kerrassaan hurmaava punatiilisine holvikattoineen ja patioineen, jossa kesäisin kukkii kirsikkapuu! Ruokalistalta löytyi herkullista parmesaanikakkua, jota aion pian kokeilla Portobellossakin. Kakun kylkiäisenä tarjottiin raikasta fenkoli-appelsiinisalaattia. Pääruuan jälkeen nautimme peruna-suklaakakkua mangosemifreddolla ja muscavadokinuskikastikkeella.Chiaroscuron naapurissa sijaitsi pop up –ravintola Muffin Top, josta saimme muistoksi kivat rintamerkit. Menu koostui erilaisista muffineista sekä parista keitosta. Väärinkäsityksen takia sain peruna-papusoppaa tilaamani tulisen tomaattikeiton tilalle. Tuhti keitto oli kuitenkin maukas ja sai sopivan potkun chilistä.

Mahat täynnä oli mukava jatkaa punavuorelaiseen teehuoneeseen, jossa siemailimme höyryävää jasmiiniteetä romanttisista kupposista. Punavuoren putiikkiin pystytetyssä kahvilassa oli tarjolla myös söpöjä kuppikakkuja. Samalla saimme ihailla Tyra Thermanin suunnittelemia alusasuja.Seuralaiseni oli muuten nerokkaana pakannut sampanjaa termospulloon, josta nautitte sitä janon yllättäessä. Mikä mainio idea! J Fredrikinkadulla sijaitsevassa kenkäkaupassa oli lämmin tunnelma ja hurmaava tuoksu. Iranilais-brasilialaisen ravintolan alakouluikäiset tarjoilijapojat olivat ylisöpöjä ja sulattivat sydämemme. Vyönsolki kiristi kuitenkin siihen malliin, että ruoka jäi välistä, mutta nautimme monikulttuurisesta tunnelmasta tovin.

Kierroksemme päättyi Annankadulle. Ironialla höystetyssä HIPHIP-cafessa oli tarjolla muun muassa maukasta ricotta-pinaattilasagnea, lisukesalaattia sekä tuoretta leipää. Myös teetä ja maistuvia muffineja löytyi.

Ravintolapäivä on mahtava juttu, joka yhdistää kivalla tavalla kaupunkikulttuuria ja kulinarismia. Toukokuuta odotellessa…!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti