25. huhtikuuta 2012

UNELMASÄMPYLÄT

Sämpylöiden leipomisesta tulee jotenkin kotoinen olo. Se tunne, kun voi sulaa lämpimän puolikkaan päälle...



RESEPTI
Raaka-aineet:

0,5 l vettä
1–1,2 l Äidin unelma -sämpyläjauhoja
0,75 dl öljyä
0,5 dl siirappia
25 g tuorehiivaa
1,5 tl suolaa
kurpitsansiemeniä

  • Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
  • Lisää mausteet ja osa jauhoista hyvin vatkaten.
  • Lisää loput jauhoista sekä rasva käsin alustaen.
  • Jätä taikina löysähköksi ja muotoile niistä sämpulöitä.
  • Lisää siemenet pintaan ja kohota kaikessa rauhassa.
  • Lopuksi paista 225–250 asteessa parikymmentä minuuttia.


Resepti löytyi Äidin unelma -sämpyläjauhopussin kyljestä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti