19. helmikuuta 2013

BISTROPOSTAUS, VOL I: PURAISE PURESSA

Kerrankin kiva paikka, joka on auki sunnuntaisin.Mahtavaa, että bistrokulttuuri alkaa hiljalleen rantautua myös meille Suomeen. Kotoisia mutta laadukasta ruokaa tarjoavia kortteliravintoloita on parin viime vuoden aikana alkanut ilmestyä pääkaupungin katukuvaan. Paikkoja, joihin on helppo poiketa työpäivän päätteeksi tai joissa istahtaa rennosti iltaa kaveriporukalla viikonloppuna. Turha pönöttäminen bistroista on pois, mutta moni niistä tarjoaa taiten tehtyä ruokaa, yleensä myös hyviä juomavaihtoehtoja.

Yksi niistä on Kauppatorin kulmalle viime kesänä noussut Pure Bistro, jonka takaa löytyy Top Chefistäkin tuttu Jouni Toivanen. Michelin-keittäjän rosoisempi ravintola on minun makuuni ehkä turhan kolkosti sisustettu, mutta ikkunoista avautua merimaisema antaa paljon anteeksi. Sisään käydään baarin kautta, mutten tiedä, vetääkö se väkeä drinkeille. Itse olen käynyt pari kertaa vain syömässä raflan puolella.Pure luottaa puhtaisiin makuihin ja raaka-aineisiin. Annokset ovat kauniita ja sopivan suoraviivaisia – olematta kuitenkaan pätkääkään tylsiä. Ensimmäisellä kerralla muistan pöytäseurueemme harmitelleen annosten pientä kokoa (yleensä en koskaan purnaa siitä - päinvastoin!), mutta sittemmin asiassa on petrattu. Erityismaininnan Pure saa sunnuntaiaukiolostaan! Mielestäni sunnuntai on mitä parhain päivä piipahtaa päivälliselle, mutta harvassa ovat paikat, jotka pitävät ovensa auki silloin. (Loistavaa Gaijinia kiittelinkin jo aiemmin!)

Toivoisin, että Havis Amandaa pällistelevät turistit uskaltautuisivat kulmakuppilaan sisälle, sillä ydinkeskustusta ei löydy montaa laadukasta oman rahan paikkaa. Harmittaa, että niillä nurkilla palloilevat ulkomaalaiset saavat ruokakulttuuristamme suppean kuvan tyytyessään alueen vallanneisiin keskinkertaisiin ketjuravintoloihin ranuineen ja lehtipihveineen.

Viinilistalla edustettuina ovat tutut ja turvalliset hugelit sekä anna-de-codorniut, mutta hyviä ne ovat, eikä tällaiseen paikkaan lähdetä hakemaankaan tajuntaa räjäyttäviä viinielämyksiä. Ruokalista on simppeli: alkuruoat 15€, pääruoat 25€ ja jälkkärit kympin. Kussakin on kolme vaihtoehtoa. Nämä kuvat ovat viime syksyltä, mutta listaa silmällä pidettyäni olen huomaavinani, että tyyli on säilynyt suht samana: suomalaisiin sesongin makuihin on onnistuneesti yhdistetty tuulahduksia maailmalta.

Suosittelen!Pure Bistro
Pohjoisesplanadi 9, Helsinki
Auki: MA–PE 11–14:30 ja 17–24, LA14–24, SU15–22

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti