Arkenakin on lupa syödä hyvin. Kiire on turha tekosyy, sillä suurin piirtein samalla vaivalla kuin sekoittelet valmisaterian kattilassa, pyöräytät nämä vaivattomasti valmistuvat tapakset arkesi iloksi.
Meidän talvista tiistai-iltaamme kohensivat bruschetat, jotka saivat ylleen chilillä silattua raputahnaa sekä krutongeilla kruunattua tomaatti-sipulisalsaa. Lisäksi pöytään katettiin punaviinietikassa pulikoineita herkkusieniä, seesam-marinoituja papuja ja korianterilla koristeltua, sitrusmarinoitua fenkolia. Kaksi jälkimmäistä oli tarkoitus syödä yhdessä, mutta toimivat toki erikseenkin.
Lisäksi loihdin tapaksen, joka sulatti meidän molempien sydämet:
ZUCCHINIA, UUNITOMAATTEJA JA HOMEJUUSTOA (2–4:lle)
Raaka-aineet:
1 kesäkurpitsa
1 valkosipulinkynsi
150 g kirsikkatomaatteja
kourallinen pinjansiemeniä
homejuustoa murusteltuna
pähkinäöljyä
suolaa, mustapippuria
- Viipaloi kesäkurpitsa ja paahda se pannulla valkosipulisiivujen kanssa. Siirrä syrjään ja valuta päälle öljyä sekä ripottele suolaa ja pippuria.
- Puolita tomaatit ja lorauta päälle hieman öljyä sekä suolaa. Paahda kuumassa uunissa noin puolen tunnin ajan.
- Paahda pinjat pannulla.
- Kokoa tapas tarjolle asettelemalla kesäkurpitsat alle, tomaatit ja pinjat päälle. Lisää lopuksi homejuustomurut.
Lisää tapas-ideoitani löydät täältä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti