23. helmikuuta 2013

BISTROPOSTAUS, VOL II: RAKKAANI, BISTRO HELSINKI 15

Saanko esitellä kantapaikkani? Tiedättekö sen tunteen, kun ihastuu johonkin jo ensisilmäyksellä? Haluaa tavata koko ajan ja kuuluttaa siitä koko maailmalle, mutta toisaalta pitää salaisuuden itsellään. Vuosien mittaankaan ihastus ei laimene, koska siihen voi luottaa. Se ei jätä pulaan. Silti arki tulee joskus väliin. Vaikka siitä tykkää edelleen, ei vaan ehdi tavata tarpeeksi usein. Se pyörii mielessä ja omatuntoa kolkuttaa. Kun viimein nähdään, tekee mieli alkaa selittää kiireistä.

Tiedättehän?Tällainen suhde minulla on kantapaikkani Bistro Helsinki 15:ta kanssa. Sen ensihetkistä alkaen olemme puolisoni kanssa olleet uskollisia asiakkaita ja nähneet monet muutokset niin konseptissa kuin keittiön puolellakin. Silti vuonna 2008 perustetussa kortteliravintolassa on säilynyt sama aitous, joka saa palaamaan yhä uudestaan ja uudestaan... Yksi kunnioitettavimmista piirteistä on, että tietty tunnistettavuus ruokien maussa on säilynyt läpi linjan. Tästä esimerkkinä yllä oleva kuva suosikkiannoksestamme – punajuurta ja vuohenjuustoa – joka alunperin oli tarte tatinin tyyliin tehty voitaikinapiiras. Vaikka ette kuvasta usko, niin se maistuu aistikkaammasta esillepanostaan huolimatta edelleen samalta!Paikka aloitti lounasravintolana. Olin innoissani, kun kulmilleni avattiin laadukasta ruokaa tarjoava rafla, josta lounas irtosi kympillä ja kyytipojaksi sai halutessaan lasin viiniä pikkurahalla. Pian Bistro HKI 15 alkoi tarjota myös illallista ja jossain välissä lounaat hetkeksi jäivät. Nykyään sieltä saa molempia. Lounaan hinnoittelu on hieman muuttunut, mutta maku on tallella. (Tosin minun rytmilläni harvoin ehdin lounastamaan.)

Vuosien varrelle on mahtunut kesäterassia Eiran rannan aurinkoisimmalla paikalla sekä tunnelmallista jouluravintolaa. Tällä hetkellä a'la carte -lista koostuu perinteistä pääruokaa pienimmistä annoksista, joissa yhdistellään makupareja. Kaksi annosta vastaa yhtä pääruokaa. Kiva idea maistella useampia makuja samalla sessiolla!Mieheni haluaa aina tänne, sillä "tietää, mitä saa" – hyvällä tavalla. Palvelu on huomaavaista muttei tungettelevaa ja henkilökunnan kanssa on kiva vaihtaa kuulumisia. Salia isännöivä Iiro Salmi poimii viinilistalle mielenkiintoisia viinejä ja esittelee löytöjään mielellään. Hän myös taitaa niiden yhdistämisen kulloinkin tarjottaviin ruokiin. Keittiötä johtaa taidokkaasti Mikko Lahtinen.

Koska mikään paikka ei ole täydellinen, hutejakin osuu joskus kohdalle. Meille sattunut tasan kaksi kertaa moitteensijaa. Molemmilla kerroilla asia on suorin selin selvitetty, mitä arvostan erityisesti. Bistro HKI 15:lla on selvästi halu palvella asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla.
Nähdään siis pian, rakkaani! :)
Bistro Helsinki 15
Korkeavuorenkatu 4B
Aukioloajat: MA 11.30–14.30, TI–PE 11.30–14.30 & 17– 23, LA 14–23

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti