13. maaliskuuta 2013

KIND OF KANACAESAR

Ei mikään oppikirjaesimerkki, mutta kelpoversio kuitenkin.



Sattuipa eräänä iltana, jolloin nälkä oli valtava, että romainesalaatti oli lähikaupastamme loppu. Valikoimista löytynyt myöskään worcestershirekastiketta. Rapeiden leipäkuutioiden ja parmesaanin ryydittämää caesarsalaattia oli silti pakko saada. Hätä keinot keksii, joten perinteisestä ohjetta sovellettiin saatavilla olleiden ainesten mukaan. Tässä siis Portobellon versio – eikä yhtään hassumpi sellainen (paitsi että tuota kastiketta pitää harjoitella vielä!).

RESEPTI
Raaka-aineet (4:lle)

4 broilerin rintafileetä
pari timjaminoksaa
1–2 valkosipulinkynttä
öljyä

puntti salaattia (perinteisesti romaine)
3–4 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
reilusti parmesaanilastuja

Kastike:

3–4 anjovisfileetä
2 keltuaista
2 valkosipulin kynttä
n. 1 ½  dl oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa, mustapippuria

  • Murskaa valkosipulinkynnet ja timjami karkeasti ja paahda niitä hetki pannulla öljyssä. Lisää broilerifileet ja paista kypsiksi. VINKKI! Parilalla saat kanaan paisti makua, myös kauniin paistopinnan.
  •  Valmista kastike ajamalla kaikki ainekset sekaisin sauvasekoittimella.
  • Kuutioi paahtoleipä ja paista pannulla rapeiksi.
  • Revi salaatti kulhoon ja raasta sekaan parmesaani.
  • Sekoita salaatin joukkoon broileri– sekä leipäpalat.
  • Lisää lopuksi kastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti