11. maaliskuuta 2013

KOUKUTTAVA JÄTTIRAPU-NUUDELIKEITTO

Kattilallisesta thaikeittoa riittää lohdutukseksi isommallekin porukalle. Mutta varo: tähän jää koukkuun!



RESEPTI (6:lle)
Raaka-aineet:

Liemi:
n. 5 dl vettä
1–2 isoa valkosipulinkynttä
3–4 korianterinoksaa
½ punainen chili
n. 4 cm:n pala tuoretta inkivääriä
kymmenkunta korianterinsiementä

Keitto:
1 rs kirsikkatomaatteja
1 ½  punttia korianteria
3 dl kookosmaitoa
2,5 dl tomaattimurskaa
300 g jättikatkaravun pyrstöjä
300 g munanuudeleita
1 limen mehu
(tarvittaessa tuoretta inkivääriä, chiliä sekä valkosipulia)

Valmistusohjeet:
Keitä ensin liemi: kuori valkosipuli ja inkivääri. Pilko ne karkeiksi paloiksi ja lisää kiehuvaan veteen korianterinoksien- ja siementen sekä chilin kanssa. Pienennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen noin kolme varttia, jotta kaikki maut imeytyvät. Siivilöi.

Lisää kirsikkatomaatit ja anna niiden muhia liemessä kunnes pehmenevät. Kaada sekaan kookosmaito ja valutettu tomaattimurska. Revi joukkoon puoli punttia korianteria. Lisää halutessasi pieneksi pilkottua inkivääriä, chiliä ja valkosipulia. (Itse lisään niitä reilusti, mutta kukin makunsa mukaan…)

Sitten vain kansi päälle ja odottelemaan…

Keitto saa muhia miedolla lämmöllä mielellään toiset kolme varttia. Nypi odotellessa rapujen pyrstöt ja nauti vaikka lasillinen.

Kun maut ovat tasaantuneet, kiehauta keitos ja lisää nuudelit. Anna kiehua enintään pari minuuttia, jotta nuudeleihin jää rapsakka purutuntuma.

Lisää loput silputusta korianterista sekä puhdistetut ravunpyrstöt. Purista sekaan limenmehu. Pyöräytä sekaisin ja nauti heti. HUOM! Varo kiehumista, sillä ravuista tulee sekunnissa sitkeitä, jos niitä keittää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti