21. lokakuuta 2011

KELPOKIINALAINEN: RAVINTOLA EMMY

Kerrankin vaihtelua kiinalaiseen ravintolatarjontaan.

Lönnrothinkadulla sijaitseva ravintola Emmy tarjoaa aitoja kiinalaismakuja. Se on erikoistunut erityisesti Sichuanin ja Shanghain alueiden keittiöihin.

Testikerrallani minut vastaanotti ystävällinen ja iloinen tarjoilija. Alkuun tilasin marinoituja kurkkuja, seuralaiseni puolestaan läjäpäin porsaanlihalla täytettyjä dim sumeja. Annoskoot olivat huikeita ja nälkä lähti oikeastaan jo tässä vaiheessa. Raikkaissa kurkuissa maistui valkosipuli ja seesamöljy. Dim sumit saivat seurakseen mustapavuista valmistettua chilikastiketta. Lisukeriisistä veloitettiin erikseen.

Pääruuiksi valitsimme kuminalla marinoitua lammasta sekä jättiravun pyrstöjä tomaattikastikkeella. Jälkimmäinen tarjoiltiin riisin ja vihannesten kera. Lampaanliha oli mureaa ja annos yksinkertaisuudessaan loistava. Lisukkeena oli paprikaa ja sipulia. Rapuannoksessakaan ei ollut varsinaista valittamista, mutta se maistui ehkä hieman liikaa festarimätöltä.

Selkeälinjainen ja skandinaavinen sisustus erottaa paikan monista muista kiinalaisravintoloista. Listalta löytyy muun muassa munuaisia ja maksaa, joihin ei usein vastaavissa paikoissa törmää. Palvelu hoituu englanninkielellä. Kaiken kaikkiaan kokemus oli miellyttävä ja myönteinen.

Ravintola Emmy
Aukioloajat: ma–pe 11–23, la–su 12–23.
Lönnrothinkatu 33–35, Helsinki.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti