RESEPTI (6:lle)
Raaka-aineet:
6–8 perunaa (esim. Rosamunda)
1 sipuli
6 kananmunaa
1 dl parmesaania
1 dl kermaa
1 tl voita
1 tl öljyä
n. 2 cm:n pala punaista chiliä
ruohosipulisilppua
suolaa, pippuria, paprikamaustetta
- Kuori ja kuutioi perunat. Keitä ne puolikypsiksi.
- Kuullota silputtu sipuli pannulla öljy-voisekoituksessa.
- Lisää perunat pannulle ja anna kypsyä hetki miedolla lämmöllä.
- Vatkaa munien rakenne rikki, sekoita joukkoon kerma ja juusto.
- Lisää ruohosipuli, chili ja mausteet.
- Kaada munaseos pannulle perunoiden päälle ja anna kypsyä n. 20 min.
- Kun reunat ovat kypsyneet kullanruskeiksi, käännä tortilla lautasen avulla ja kypsennä vielä hetki.
- Kumoa valmis tortilla tarjoiluastialle ja nauti sellaisenaan tai vaikkapa kylmäsavulohen tai ilmakuivatun kinkun kanssa.
- Tortillan seuraksi sopii Marqués de Arienzo -punaviini.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti