3. lokakuuta 2011

TORTILLA ESPAÑOLA

Espanjalainen perunamunakas on ruokaisa ja helppo valmistaa.




RESEPTI (6:lle)

Raaka-aineet:

6–8 perunaa (esim. Rosamunda)
1 sipuli
6 kananmunaa
1 dl parmesaania
1 dl kermaa

1 tl voita
1 tl öljyä

n. 2 cm:n pala punaista chiliä
ruohosipulisilppua
suolaa, pippuria, paprikamaustetta

  • Kuori ja kuutioi perunat. Keitä ne puolikypsiksi.
  • Kuullota silputtu sipuli pannulla öljy-voisekoituksessa.
  • Lisää perunat pannulle ja anna kypsyä hetki miedolla lämmöllä.
  • Vatkaa munien rakenne rikki, sekoita joukkoon kerma ja juusto. 
  • Lisää ruohosipuli, chili ja mausteet.
  • Kaada munaseos pannulle perunoiden päälle ja anna kypsyä n. 20 min.
  • Kun reunat ovat kypsyneet kullanruskeiksi, käännä tortilla lautasen avulla ja kypsennä vielä hetki.
  • Kumoa valmis tortilla tarjoiluastialle ja nauti sellaisenaan tai vaikkapa kylmäsavulohen tai ilmakuivatun kinkun kanssa.
  • Tortillan seuraksi sopii Marqués de Arienzo -punaviini.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti