7. lokakuuta 2011

PESTOKUHAA JA LÄMMIN PERUNASALAATTI

Fiininpää viikonlopuksi.



RESEPTI (4:lle)

Raaka-aineet:

4 kuhafilettä
suolaa, pippuria
voita paistamiseen

Pestokastike:
1 ruukku tuoretta basilikaa
50 g pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
50 g parmesaania
1 dl oliiviöljyä
suolaa

  • Valmista pestokastike: Silppua valkosipulinkynnet ja paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.
  • Sekoita valkosipuli, basilika sekä pinjansiemenet tahnaksi monitoimikoneessa tai morttelissa.
  • Lisää oliiviöljy ja sekoita. Lisää joukkoon raastettu parmesaani. Mausta suolalla.
  • Mausta kuhat suolalla ja pippurilla. Paista voissa nahkapuoli alaspäin lähes kypsäksi. Älä käännä.

Lämmin perunasalaatti:
6–8 perunaa
1 iso punasipuli
1 sitruunankuori raastettuna sekä sitruunamehu
2 rs kirsikkatomaatteja
1 puntti basilikaa
vihreitä kalamataoliiveja
öljyä, suolaa, pippuria, paprikamaustetta

  • Keitä paloitellut perunat puolikypsiksi.
  • Halkaise oliivit ja tomaatit. Paloittele sipuli.
  • Revi basilika.
  • Kaada raaka-aineet uunipellille -tai vuokaan.
  • Sekoita hyvälaatuiseen oliiviöljyyn sitruunankuori -ja mehu.
  • Valele ainekset sitruuna-öljyseoksella.
  • Ripottele mausteet päälle.
  • Paista uunissa 200°C, kunnes perunat ovat kypsiä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti