RESEPTI (4:lle)
Raaka-aineet:
4 kuhafilettä
suolaa, pippuria
voita paistamiseen
Pestokastike:
1 ruukku tuoretta basilikaa
50 g pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
50 g parmesaania
1 dl oliiviöljyä
suolaa
- Valmista pestokastike: Silppua valkosipulinkynnet ja paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.
- Sekoita valkosipuli, basilika sekä pinjansiemenet tahnaksi monitoimikoneessa tai morttelissa.
- Lisää oliiviöljy ja sekoita. Lisää joukkoon raastettu parmesaani. Mausta suolalla.
- Mausta kuhat suolalla ja pippurilla. Paista voissa nahkapuoli alaspäin lähes kypsäksi. Älä käännä.
Lämmin perunasalaatti:
6–8 perunaa
1 iso punasipuli
1 sitruunankuori raastettuna sekä sitruunamehu
2 rs kirsikkatomaatteja
1 puntti basilikaa
vihreitä kalamataoliiveja
öljyä, suolaa, pippuria, paprikamaustetta
- Keitä paloitellut perunat puolikypsiksi.
- Halkaise oliivit ja tomaatit. Paloittele sipuli.
- Revi basilika.
- Kaada raaka-aineet uunipellille -tai vuokaan.
- Sekoita hyvälaatuiseen oliiviöljyyn sitruunankuori -ja mehu.
- Valele ainekset sitruuna-öljyseoksella.
- Ripottele mausteet päälle.
- Paista uunissa 200°C, kunnes perunat ovat kypsiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti