25. lokakuuta 2011

MARINOITUA PAPRIKAA, HALLOUMIA JA PAAHDETTUJA PÄHKINÖITÄ

Oiva kasvisohje syntyi yhdistelemällä lempimakuja.




RESEPTI (2:lle)

Raaka-aineet:

6 eriväristä paprikaa
1 pkt halloumia
1 puntti basilikaa
kourallinen maapähkinöitä
öljyä, suolaa

Marinadi paprikoille:

balsamicoa
oliiviöljyä
1/2 punaista chiliä silppuna
kuminaa, kuivattua rosmariinia, kuivattua basilikaa, pippuria
1 iso valkosipulinkynsi silppuna

  • Puolita paprikat, poista siemenet ja asettele puolikkaat pellille.
  • Hiero paprikoiden pintaan öljyä, ripottele päälle suolaa.
  • Paahda paprikat uunin korkeimmassa lämpötilassa ylimmällä tasolla.
  • Paahda, kunnes paprikoiden pinta tummuu. Tämän jälkeen kuori irtoaa helposti.
  • Pilko kuoritut paprikat kuutioiksi ja laita ne kannelliseen kippoon. 
  • Valmista marinadi sekoittamalla ainekset keskenään. Sekoita paprikoiden joukkoon ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
  • Kuori ja paahda maapähkinät kuivalla pannulla. Revi basilika.
  • Paista viipaloitu halloum paistinpannulla kauniin ruskeaksi. HUOM! Halloum ei vaadi pannulle rasvaa. 
  • Kokoa annos asettelemalla pohjalle keko paprikoita ja päälle halloumia. Ripottele päälle pähkinöitä ja basilikanlehtiä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti