28. tammikuuta 2012

ROQUEFORT-VIIKUNASALAATTI PUNAVIINISIIRAPILLA

Itsetehty punaviinisiirappi sitoo hienostuneet maut yhteen.




RESEPTI (4:lle)
Raaka-aineet:

Tusina tuoreita viikunoita
100g Roquefort-juustoa
1 ruukku tammenlehväsalaattia
50g saksanpähkinöitä
Öljyä, suolaa, mustapippuria

Punaviinisiirappi:
2 dl punaviiniä
1 dl sokeria
1/3 dl punaviinietikkaa

  • Aloita valmistamalla punaviinisiirappi. Keitä aineksia hiljalleen kattilassa, kunnes seos alkaa saeta siirappimaiseksi. Sekoita jäähdyttämisen ajan.
  • Revi salaatit laakealla lautaselle. Pirskottele sekaan öljyä ja lisää suola sekä pippuri.
  • Paahda pähkinöihin kaunis väri kuivalla pannulla.
  • Lohko viikunat ja juusto.
  • Kokoa salaatti ja viimeistele punaviinisiirapilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti