21. kesäkuuta 2011

HALLOUMILLA HÖYSTETYT MUNAKOISOT

Kesäisen grillijuhlan kasvisherkku on munakoisoon kääritty halloum-juusto.




RESEPTI (4:lle)

Raaka-aineet:

2 munakoisoa
3–4 tomaattia
4 valkosipulin kynttä
2 pkt halloum-juustoa
puntti basilikaa
öljyä, suolaa, pippuria, yrttejä

  • Leikkaa munakoisot pitkittäin n. 1 cm:n viipaleiksi ja itketä ne ripottelemalla päälle suolaa. Anna kitkerän nesteen valua n. 30 min ja huuhtele viipaleet.
  • Sivele munakoisoviipaleiden pintaan öljyä ja mausta ne suolalla, pippurilla sekä kuivatuilla yrteillä makusi mukaan (esim. oregano sopii hyvin). 
  • Paista n. 5 minuuttia 225C-asteisessa uunissa. 
  • Viipaloi tomaatit, valkosipulit ja halloum.
  • Kääri paistettujen munakoisoviipaleiden väliin tomaattia, basilikaa, halloumia sekä valkosipulia. Kiinnitä nyytit cocktail-tikulla. 
  • Sivele pintaan tarvittaessa hieman öljyä ja ripottele mausteita.
  • Grillaa tai paista parillassa liedellä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti