21. kesäkuuta 2011

TAPAKSIA SUOMALAISITTAIN: RAVINTOLA JUURI

Ravintola Juuren sapaksissa maistuu suomalaisuus.
Sapakset ovat espanjalaisia tapaksia muistuttavia alkupaloja, jotka valmistetaan käsityönä täkäläisistä raaka-aineista. Piipahdimme rennolle arki-illalliselle, ja kokoamamme kahdeksan sapaksen lajitelma riitti mainiosti jaettavaksi kahdelle.

Punikkitattivaahdolla viimeistelty korvasienikeitto hurmasi, ja valkosipuli-lipstikkavoin ryydittämä perunakropsu maistui molemmille. Kotimaiset kalat ansaitsevat kiitosta: Ryhdikäs punakaalisalaatti oli sopiva pari puhtaanmakuiselle graavikuhalle ja pehmeässä haukitartarissa maistui mieto savuisuus. Mäkimeiramilla maustettu munajuusto tai pähkinäinen punajuurimureke eivät puolestaan yltäneet illallisemme kärkipäähän.

Sapasaterian jälkeen nautimme kotimaisia pientilajuustoja, joita voi ostaa viereisestä Juuren Puodista. Juuressa viinit ovat huokeasti hinnoiteltuja, tunnelma leppoisa ja palvelu ystävällistä. Plussaa sunnuntaiaukiolosta!

Ruokailun päätteeksi poikkesimme samaan kortteliin vastikään avattuun viinibaari Latvaan, jossa sapasten seurana voi nauttia runsaan viinilistan antimista sekä suomalaisista pienpanimoerikoisuuksista.

Juuri on ravintola, jonne ulkomaalaisvieraat kannattaa viedä.

Ravintola Juuri
www.juuri.fi
Aukioloajat:
Arkisin lounas 11–14, a'la carte 16–22 (23), la 12–22 (23), su 16–22 (23).
Korkeavuorenkatu 27, Helsinki
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti