23. kesäkuuta 2011

MAAILMAN PARAS VETY: KAHVIO-GRILLI SATAMA-SANNI

Ulkoilmaruokien parhaimmistoa!Maakuntamatkailu vei meidät grilliklassikoiden alkulähteille, Lappeenrannan sataman Satama-Sanniin. Täältä ovat lähtöisin legendaariset lihapiirakat, vety ja atomi. Kahvio-grilli Satama-Sanni myy lihisklassikoiden ohella muun muassa salaatteja ja kahvia. Vety tuntui olevan hittituote – eikä syyttä.

Vety on lihapiirakka kinkulla ja keitetyllä kananmunalla, kun taas atomi pelkällä keitetyllä munalla. Savukinkulla höystetty vety oli mehevä höyrytetty lihapiirakka, jonka välissä oli muutama siivu kinkkua ja keitetty muna viipaloituna. Mausteina oli ketsuppia, sinappia, kurkkusalaattia, raakaa sipulia ja valkosipulimajoneesia. Itse piirakka oli miellyttävän pehmeä ja mehukas. Sekä kinkku että kananmuna olivat kylmiä, mikä toi annokseen mukavan vivahteen. Mausteita oli sopivasti.

Tämä oli selkeästi paras syömäni grilliruoka, eikä tämä ollut suinkaan ensimmäinen. Suosittelen suuntaamaan kohti Lappeenrannan satamaa – en usko pettymykseen vedyn suhteen.

http://www.satamasanni.com/

Ps. Pariskuntamme kasvissyöjäkään ei joutunut poistumaan tyhjin vatsoin: viereisestä kahvilasta sai täytettyjä vohveleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti