21. kesäkuuta 2011

HELMI ETELÄ-KARJALASSA: RAVINTOLA WOLKOFF

Vanha museorakennus tarjoaa upeat puitteet herkuttelulle.
Maakuntamatkallamme piipahdimme sympaattisessa lappeenrantalaisravintola Wolkoffissa. Sataman lähellä sijaitseva Wolkoff on kotoisa ravintola, jossa on mukava meininki, konstailematon palvelu sekä erinomainen hinta-laatusuhde. Ruoka on maukasta ja pärjää erinomaisesti pääkaupungin tähtipaikoille. Viinilista on monipuolinen ja sopivasti hinnoilteltu.

Aloitimme illallisen sampanjalasillisilla, joiden seurana nautimme pehmeää talon leipää. Seuralaiseni alkuruuaksi nauttimaa lammasterriiniä siivittivät kahdella eri tapaa valmistetut sipulit. Lammas oli pehmeänmakuista. Oma alkuruokani - sushin tapaan merilevään kääritty siika - oli upea kokonaisuus ja kekseliäs annos. Kala oli tuoretta ja lisukkeet hyvänmakuisia. Suositeltu pinot gris -viini toimi ruuan kanssa hyvin, eikä terriinin kanssa tarjoiltu Riojan alueen viinikään ollut kehno valinta.

Pääruokani oli yksi parhaista pitkään aikaan: kuhaa ja yrtti-perunagnoccheja. Myös kevätkananpoika chiantikastikkeella ja sienipappardelleillä kirvoitti kehuja. Kuhan kanssa tarjoiltiin ranskalaista rieslingiä, ja kanalle suositeltiin kevyttä punaviiniä - hyviä valintoja molemmat.

Pääruuan jälkeen keittiöstä kiikutettiin mustaherukanlehdistä valmistettu raikas granita, jonka jälkeen jaoimme juustolautasen portviinin kera. Juustot olivat hyviä, mutteivät mitenkään ihmeellisiä. Lajitelma sisälsi muun muassa roquefortia, comtea sekä punahomejuustoa. Lämmittävä portviini sopi juustojen seuralaiseksi.

Mansikoita ja ruusuntuoksua oli ihanan kepeä ja kesäinen jälkiruoka, johon moscatel-rypäleestä valmistettu viini sopi erinomaisesti. Seuralaiseni suklainen ganache sai seurakseen mustaherukkajäätelöä. Illallisen kruunasi digestiiveinä siemailtu sambuca.

Koko komeus kahdelta maksoi reilun 200€. Ilta oli onnistunut ja ruoka erinomaista - kaiken kaikkiaan nautittava kokonaisuus! Erityisen ilahduttavaa on löytää tällaisia ravintolahelmiä pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Wolkoffissa vallitsee lämmin tunnelma. Terassi on viihtyisä ja aurinkoinen. Jos jotain kritiikkiä on esitettävä, niin netissä oleva ruokalista ei täsmää ravintolan menun kanssa.

Jos liikutte Etelä-Karjalassa, suosittelemme lämpimästi poikkeamaan Wolkoffissa!

Ravintola Wolkoff
www.wolkoff.fi
Aukioloajat:
Ma-Pe 11-23, La 16.30-23, Su suljettu
Kauppakatu 26, LappeenrantaEi kommentteja:

Lähetä kommentti