RESEPTI (4:lle)
Taikina:
1 l (soija)maitoa
3–4 kananmunaa
n. 4 dl vehnäjauhoja
suolaa
sokeria
50 g sulaa voita
- Valmista taikina: Vatkaa munat 1 litraan maitoa.
- Sekoita vähitellen joukkoon n. 4 dl jauhoja koko ajan sekoittaen.
- Lisää ripaus suolaa ja sokeria.
- Lisää lopuksi sulatettu voi.
- Anna taikinan turvota n. puoli tuntia.
- Paista letut (muurinpohja)pannulla ohuiksi ja rapeiksi.
SAVUKALATÄYTE
150g Creme Bonjour katkaraputuorejuustoa
200g savukalaa (lohta ja nieriää)
tilliä, suolaa, pippuria, persiljaa
- Sekoita täytteen ainekset keskenään
HERKKUSIENITÄYTE
200g tuoreita herkkusieniä
1 punasipuli
voita
1–2 valkosipulin kynttä
100g vuohenjuustoa
tuoretta basilikaa
aurinkokuivattuja tomaatteja
suolaa, pippuria
- Paista viipaloidut herkkusienet pannulla voissa silputtujen sipuleiden kanssa.
- Siirrä sienet ja sipulit pannulta toiseen astiaan ja anna jäähtyä hetki.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää joukkoon murskattu vuohenjuusto ja pilkotut aurinkokuivatut tomaatit.
- Revi joukkoon basilikan lehtiä ja sekoita.
JOKIRAPUTÄYTE
200g jokirapuja
100g creme fraichea
1/2 sitruunan mehu
tilliä, suolaa, pippuria
- Purista sitruunamehu ravuille.
- Mausta.
- Sekoita joukkoon creme fraiche.
Täytä ja kääri letut. Siirrä voideltuun uunivuokaan ja raasta päälle parmesaania. Paista 250°C kunnes juusto on saanut hieman väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti