21. kesäkuuta 2011

TÄYTETYT LETUT KOLMELLA TAPAA

Ruokaisat letut kätkevät sisäänsä savulohi-, herkkusieni- ja jokiraputäytteet.



RESEPTI (4:lle)

Taikina:

1 l (soija)maitoa
3–4 kananmunaa
n. 4 dl vehnäjauhoja
suolaa
sokeria
50 g sulaa voita

  • Valmista taikina: Vatkaa munat 1 litraan maitoa. 
  • Sekoita vähitellen joukkoon n. 4 dl jauhoja koko ajan sekoittaen. 
  • Lisää ripaus suolaa ja sokeria. 
  • Lisää lopuksi sulatettu voi. 
  • Anna taikinan turvota n. puoli tuntia. 
  • Paista letut (muurinpohja)pannulla ohuiksi ja rapeiksi. 


SAVUKALATÄYTE

150g Creme Bonjour katkaraputuorejuustoa
200g savukalaa (lohta ja nieriää)
tilliä, suolaa, pippuria, persiljaa
  • Sekoita täytteen ainekset keskenään

HERKKUSIENITÄYTE

200g tuoreita herkkusieniä
1 punasipuli
voita
1–2 valkosipulin kynttä
100g vuohenjuustoa
tuoretta basilikaa
aurinkokuivattuja tomaatteja
suolaa, pippuria
  • Paista viipaloidut herkkusienet pannulla voissa silputtujen sipuleiden kanssa.
  • Siirrä sienet ja sipulit pannulta toiseen astiaan ja anna jäähtyä hetki.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lisää joukkoon murskattu vuohenjuusto ja pilkotut aurinkokuivatut tomaatit.
  • Revi joukkoon basilikan lehtiä ja sekoita.

JOKIRAPUTÄYTE

200g jokirapuja
100g creme fraichea
1/2 sitruunan mehu
tilliä, suolaa, pippuria
  • Purista sitruunamehu ravuille.
  • Mausta. 
  • Sekoita joukkoon creme fraiche.

Täytä ja kääri letut. Siirrä voideltuun uunivuokaan ja raasta päälle parmesaania. Paista 250°C kunnes juusto on saanut hieman väriä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti